Meny Stäng

Välkommen till din nya bostad

Här hittar du information om vad som är viktigt att tänka på när det är dags för dig att flytta in i din nya lägenhet.

Klicka på rubrikerna nedan för att få mer information.

Du kan hämta dina nycklar till din lägenhet den första vardagen i inflyttningsmånaden, klockan 12.00 i vår bobutik.

Infaller den första på helgdag hämtar du dina nycklar första vardagen därefter.

Det är ett krav från oss när du flyttar in att du ska ha en hemförsäkring, och den ska finnas under hela tiden du bor hos oss.

För att kunna få ersättning för skador och ägodelar i lägenheten, i förråd och andra gemensamma utrymmen måste du ha en egen hemförsäkring.

Innan du flyttar in har lägenheten besiktigats.
Protokollet kommer du att få hemskickat till dig.

Upptäcker du skador och brister som inte finns noterade i besiktningsprotokollet ska du anmäla detta till besiktningsmannen inom 8 dagar.

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du ska vara folkbokförd i lägenheten du flyttar till. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret i ditt kontrakt.

Lägenheten är utrustad med en digitalbox och i hyran ingår Telias basutbud med ca 25 kanaler.
Utbudet från Telia kan dock variera.

Mer information om Tv finner du här……

Våra lägenheter är utrustade med en mediacentral, oftast placerad i hallen. Därifrån finns det ett datanät som ansluter varje rum i lägenheten med ett dubbelt datauttag. Om du behöver hjälp att koppla ihop din utrustning kan du titta i broschyren ”Koppla Rätt”.

Du kan gå in på  www.bredbandswebben.se för att se vilka möjliga leverantörer du kan välja på din adress. Det är du som beställer och betalar för ditt abonnemang.

Via fibernätet har ni möjlighet att köpa telefoni, så kallad IP-telefoni. Du ringer precis som vanligt med din fasta telefon men via fiber/nätverksuttagen.

På www.bredbandswebben.se kan du själv se vilka leverantörer som levererar IP telefoni på din adress. För att beställa tjänster på bredbandswebben måste du ha ditt fyrsiffriga lägenhetsnummer tillhands, detta hittar du på ditt kontrakt.