Meny Stäng

Seniorboende

Det finns två seniorboenden i Strömstad, Fredrikhaldsvägen 24 samt trygghetsboendet Skepparen.

Fredrikhaldsvägen 24

Seniorboendet är till för dig som passerat 55 år och önskar ett lugnt och tryggt boende. I övrigt är boendet likt många andra men hyresgästerna har tillgång till gemensamhetslokal och bokningsbart övernattningsrum. Det är helt vanliga bostäder, med bra läge, med närhet till centrum och dess utbud. Vackert beläget och bara ett stenkast från Strömsvattnet som även erbjuder trevliga promenadstråk.

Tanken är att det ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ för den aktiva och friska senioren och samtidigt ett boende att kunna åldras i. 

Trygghetsboendet Skepparen

För att få en lägenhet i ett trygghetsboende måste minst en person i hushållet ha fyllt 70 år. Boendeformen ska inte förväxlas med kommunalt vård- och omsorgsboende, utan vänder sig till seniorer som är för friska för vård- och omsorgsboende men ändå vill bo tryggt och bra.

Ett trygghetsboende har alltså inget med vård att göra och det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboende. Du hyr din bostad på eget initiativ och du bor i din lägenhet precis som om du bodde i ett annat hyreshus. Skillnaden är de gemensamma ytorna och aktiviteterna.

Målsättningen med boendeformen är att skapa möjlighet till gemenskap mellan hyresgästerna och att delta i gemensamma aktiviteter – för att motverka den ensamhet som många äldre lever med idag. Lokaler och boende med god tillgänglighet, ger en grund för trygghet och möjligheter att ta sig ut och delta i aktiviteter tillsammans med andra.

I ett trygghetsboende finns det gemensamma ytor för att umgås och som hyresgäst kan du delta och medverka i olika aktiviteter. Det finns ett gemensamt kök som gör det möjligt att fika eller kanske äta tillsammans.

Dessutom är både hus och lägenheter tillgänglighetsanpassade. Det betyder att om du en dag behöver mer hjälp, rullator eller rullstol så är bland annat dörröppningar redan tillräckligt breda.

Här kan du se vad som skapar extra trygghet i detta boendet:

  • Automatiskt brandlarm kopplat till räddningstjänst.
  • Sprinklersystem
  • Hiss
  • Gemensam tvättstuga samt förberett för egen tvättmaskin i lägenheten
  • Gemensamhetslokal
  • Tillgång till uthyrningsrum för anhöriga
  • Breddade dörröppningar och inga trösklar inne i lägenheten
  • Spisvakt 
  • Väderskyddad loftgång

Lediga lägenheter i detta boende publiceras som andra lägenheter på vår hemsida, dock kan endast intresseanmälan göras av de personer som fyllt 70år.