Meny Stäng

Betala din hyra

Hyran ska enligt 20§ i hyreslagen betalas i förskott, det vill säga, senast sista vardagen i månaden. Du kan betala på flera olika sätt. Använd gärna något av våra kostnadsfria och miljövänliga alternativ Autogiro eller E-faktura. 

Autogiro

Betalning sker helt automatiskt från ditt bankkonto i slutet av varje månad. Det enda du måste se till är att det finns pengar på ditt konto på betaldagen. 

Frågor och svar om Autogiro
Klicka på frågorna för att läsa svaret.

Saknas täckning på ditt bankkonto på betaldagen kommer bankgirot göra försök till dragning nästkommande bankdag. Ta för vana att alltid kontrollera på ditt konto så att betalningen har blivit utförd. Om betalning inte har blivit utförd måste betalning göras på annat vis.

Nej, väljer du Autogiro får du ingen hyresavi i brevlådan förutom vid hyresförändringar.

E-faktura

Du som är ansluten till internetbank kan betala via en elektronisk faktura. Det enda du behöver göra är att godkänna betalningen i din internetbank. Betalning sker då automatiskt på förfallodagen.

Frågor och svar om E-faktura

Nej, väljer du E-faktura får du ingen hyresavi i brevlådan.

Ja, du kan själv ändra betaldag i din Internetbank.

Om du byter bank måste du själv anmäla dig för e-faktura hos din nya bank.

Det är viktigt att ange för perioden gällande OCR/referensnummer vid alla hyresbetalningar. Vårt plusgironummer för hyresinbetalningar är: 

Betalning från utlandet
Bank: Nordea
IBAN:  
BIC code:
Betalningsmottagare: 

Utebliven betalning​

Vid utebliven hyresbetalning får du efter några dagar en betalningspåminnelse från oss. Vid fortsatt utebliven betalning får du ett inkassokrav med avgift. Betalas inte inkassokravet ansöker vi om betalningsföreläggande hos Kronofogden, vilket i förlängningen kan leda till avhysning/vräkning.

Det är viktigt att du omgående kontaktar oss på Strömstadsbyggen om du inte kan betala hyran.