Meny Stäng

Om oss

Strömstadsbyggen är kommuninvånarnas bostadsbolag. Vi är helägda av Strömstads kommunen och är medlemmar i Sveriges allmännytta vars viktigaste uppgift är: Hållbara, prisvärda bostäder för alla!

Strömstadsbyggen har en stor framtidstro på Strömstad som boplats, där vi med huvuduppdraget att medverka till att tillgodose kommuninvånarnas behov av bostäder – har ett gott rykte som hyresvärd. I vår kommunikation säger vi ofta att vi utvecklar Strömstad, för det är vårt mål: att Strömstad ska bli en ännu bättre plats att leva på. Vi når vårt mål genom att arbeta långsiktigt, med god service i samtiden men siktet ställt på framtiden.

Vi har ett nära samarbete med kommunens övriga bolag, förvaltningar och verksamheter för att skapa ett bra boende och en fungerande vardag för dig! Vårt systerbolag Strömstadslokaler arbetar med lokaler för bland annat kommunal kärnverksamhet, exempelvis skola. Och vårt dotterbolag StrömstaNet utvecklar kommunens digitala infrastruktur.

Strömstadsbyggen skapar och förvaltar lägenheter åt Strömstads invånare. De är dock bara väggar, fönster och dörrar, det är ni hyresgäster som förvandlar dem till ett hem. Hem fyllda av skratt, lek, drömmar, långa frukostar och trevliga middagar – oavsett om det bjuds på falukorv eller hälleflundra.

Fakta:

  • Bildat 1961
  • Antal lgh: 1 604
  • Antal lokaler:
  • Anslutet till Sveriges Allmännytta
  • Bolagsform: helägt kommunalt aktiebolag

Om hemsidan:

Denna sida revideras grundligt sedan våren 2020, vissa delar håller ej standard men är under uppbyggnad. Sidan uppdateras löpande

Webbmaster:
Maria Alfredsson, maria@stromstad.se

Redaktionellt:
Henrik Lysen
henrik.lysen@stromstadsbyggen.se

Läs vår tillgänglighetsredovisning