Meny Stäng

Ladda din bil hos Strömstadsbyggen!

Sedan i våras har vi arbetat fram en plan på hur vi på bästa möjliga- och hållbara sätt ska kunna erbjuda alla våra hyresgäster el-bilsladdning nära sitt hem. Målet är att det ska finnas elbilsladdning max fem minuters promenad från varje lägenhet. 

Vi kommer primärt skapa delade laddplatser där du som hyresgäst kan parkera medan du laddar för att sedan flytta bilen. På detta sätt håller vi ner kostnaden för både er och oss. Du som hyresgäst betalar enbart för den el du förbrukar, det vill säga ingen ytterligare kostnad.

Bravida Charge
Vi kommer använda oss av tjänsten Bravida Charge som finns att ladda ner på App Store eller Google play. Vi har redan börjat och fler platser kommer dyka upp allt eftersom. I appen kan du enkelt se alla våra laddplatser och vilken som är närmst din lägenhet eller parkeringsplats. Du som hyresgäst får ett subventionerat pris på elförbrukningen jämfört med externa användare.

Inledningsvis behöver du som hyresgäst anmäla dig till oss när du laddat ner Bravida Charge appen så du får ta del av hyresgästpris på elen.

Hur kommer det fungera?
Våra laddplatser och om de är lediga hittar du i Bravida Charge appen.

Du ställer dig på en av våra laddplatser och startar laddningen genom Bravida Charge. Du blir notifierad när laddningen är färdig och har då 30 minuter på dig att flytta din bil. Väljer du att inte flytta din bil tillkommer en avgift. 

Nattladdning
Mellan 22:00-08:00 behöver du inte flytta din bil när den är färdigladdad.

Egen laddplats
Vill du ha en egen laddplats vid din parkering kan du kontakta oss. Om det är möjligt att dra el till din plats kommer kostnaden för en egen laddstolpe vara 670kr i månaden exklusive parkeringsplats och elförbrukning.

Plan för laddplatser

Laddplatser vi har idag:

  • Östra rådhusberget
  • Strömstierna
  • Gymnasiet
  • Melby förskola
  • Rossö,
  • Skräddarmyrsvägen

Platser vi sätter upp just nu:

  • Hajen, mitt i stan
  • P-huset Färgaren, under systembolaget
  • Tjärnö

Flera laddplatser kommer löpande
Vi kommer arbeta med elektrifieringen löpande runt om i kommunen för att täcka hela vårt bestånd. Inledningsvis hoppas vi inom en nära framtid ha 80 stycken laddpunkter på ungefär 20 platser i drift för er hyresgäster, men kan sätta upp fler om behovet är större.

Ladda ner Bravida Charge frå App Store eller Google play beroende på vilken telefon du har. Behöver du hjälp att komma igång kan du kontakta Strömstadsbyggen så hjälper vi dig! 

Instruktioner för hur du använder Bravida Charge app

Bravida Charge från App Strore

Bravida Charge från Google Play

Mobilitet i Strömstad

Strömstadsbyggen arbetar för att Strömstad ska bli en ännu bättre plats att leva på. Förutom att skapa förutsättningar för att ni hyresgäster och andra invånare ska kunna ladda sina bilar arbetar vi tillsammans med kommunen i flera projekt som rör stadsnära mobilitet. Bland annat försöker vi hjälpa till i att elektrifiera kommunens bilflotta, skapa promenadvänliga stråk och mötesplatser samt skapa elbilspooler som kan nyttjas av alla.

Är du nyfiken på hur vi arbetar, har frågor om utvecklingen av Strömstad eller har en bra idé hör gärna av dig!