Meny Stäng

Bravida Charge blir Eways!

Från och med 1 mars 2024 byter vår laddtjänst ägare och blir Eways. Funktionerna kommer vara detsamma men app-ikonen byter utseende.

Kontakta Eways kundtjänst:
010-1219400

Ladda din bil hos Strömstadsbyggen!

Sedan i våren 2023 har vi arbetat fram en plan på hur vi på bästa möjliga- och hållbara sätt ska kunna erbjuda alla våra hyresgäster el-bilsladdning nära sitt hem. Målet är att det ska finnas elbilsladdning max fem minuters promenad från varje lägenhet. 

Vi kommer primärt skapa delade laddplatser där du som hyresgäst kan parkera medan du laddar för att sedan flytta bilen. På detta sätt håller vi ner kostnaden för både er och oss. Du som hyresgäst som använder delade laddplatser betalar enbart för den el du förbrukar, det vill säga ingen ytterligare kostnad.

Eways
Vi använder oss av tjänsten Eways som finns att ladda ner på App Store eller Google play. 

OBS! Inledningsvis behöver du som hyresgäst anmäla dig till oss när du laddat ner Bravida Charge appen så du får ta del av hyresgästpris på elen.

Bravida Charge blir Eways 1 mars
Vår tidigare app-tjänst Bravida Charge kommer den 1 mars 2024 tas över av Eways.
Eways är den ledande oberoende operatören av laddinfrastruktur för elbilar i Sverige med drygt 40 000 laddplatser och erbjuder enkel, snabb och säker laddning. Med ca 110 medarbetare på ett 15-tal kontor möter vi ökande behov lokalt. Läs gärna mer på www.eways.se

Hur kommer det fungera?
Våra laddplatser och om de är lediga hittar du i Eways app.

Du ställer dig på en av våra laddplatser och startar laddningen genom Eways. Du blir notifierad när laddningen är färdig och har då 30 minuter på dig att flytta din bil. Väljer du att inte flytta din bil tillkommer en avgift. 

Nattladdning
Mellan 22:00-08:00 behöver du inte flytta din bil när den är färdigladdad.

Egen laddplats
Vill du ha en egen laddplats vid din parkering kan du kontakta oss. Om det är möjligt att dra el till din plats kommer kostnaden för en egen laddstolpe vara 670kr i månaden exklusive parkeringsplats och elförbrukning.

Plan för laddplatser

Laddplatser vi har idag:

 • Östra rådhusberget
 • Strömstierna
 • Gymnasiet
 • Melby förskola
 • Rossö
 • Skräddarmyrsvägen
 • P-huset Färgaren, under systembolaget
 • Taket på p-hus Hajen, mitt i stan
 • Aktivitetshallen

Platser vi projekterar just nu:

 • Tjärnö
 • Västra Rådhusberget
 • Tången

Flera laddplatser kommer löpande
Vi kommer arbeta med elektrifieringen löpande runt om i kommunen för att täcka hela vårt bestånd. Inledningsvis hoppas vi inom en nära framtid ha 80 stycken laddpunkter på ungefär 20 platser i drift, och vi kan sätta upp fler om behovet är större.

Pris för laddning
Hyresgäst: 3kr/kWh
Övriga: 5kr/kWh

Priserna för laddning kan ändras beroende på elmarknadens rörelser över tid. Aktuella priser syns mot kund i Eways tjänst.

Ladda ner Bravida Charge frå App Store eller Google play beroende på vilken telefon du har. Behöver du hjälp att komma igång kan du kontakta Strömstadsbyggen så hjälper vi dig! 

Instruktioner för hur du använder Eways app

Eways från App Strore

Eways från Google Play

Strömstadsbyggen vann Laddguldet 2023!

Laddguldet delas ut i kategorin ”Sveriges bästa kommun” och ”Sveriges bästa fastighetsägare”. Strömstadsbyggens affärsmodell och vårt pågående arbete med vår laddifrastruktur vann kategorin för fastighetsägare. Det nationella priset delades ut på eCarExpo på Svenska mässan i Göteborg i början av december 2023. 

Här är juryns motivering:
Med en tydlig vision om att flest inte alltid är bäst utmärker sig Strömstadsbyggen som en proaktiv aktör med skarpt öga för den lokala kontexten. En enig jury imponeras av långsiktiga strategier där tillgänglighet för olika kundgrupper premieras och kunskap kring beteendemönster, behov och förväntningar genomsyrar arbetet i alla led. I tätt samarbete med kommunen och med en röd tråd som beaktar allt från egenproducerad el och energilager till elbilspool och semipublika laddplatser kompletterar de befintliga satsningar. Strömstadsbyggen är ett föredöme som fler bör ta efter!

Laddguldets jury 2023 bestod av: 
2030-sekretariatet – Maria Stenström, Mobility Sweden – Mazdak Haghanipour, Sveriges Åkeriföretag – Fredrik Svensson, Drivkraft Sverige – Thomas Schölin, Sveriges Allmännytta – Carl Ståhle, PowerCircle – David Mowitz, Klimatkommunerna – Filippa Borgström, eCarExpo – Anna Fägersten

Mobilitet i Strömstad

Strömstadsbyggen arbetar för att Strömstad ska bli en ännu bättre plats att leva på. Förutom att skapa förutsättningar för att ni hyresgäster och andra invånare ska kunna ladda sina bilar arbetar vi tillsammans med kommunen i flera projekt som rör mobilitet. Bland annat försöker vi hjälpa till i att elektrifiera kommunens bilflotta, skapa promenadvänliga stråk och mötesplatser samt skapa elbilspooler som kan nyttjas av alla.

Är du nyfiken på hur vi arbetar, har frågor om utvecklingen av Strömstad eller har en bra idé hör gärna av dig!