Meny Stäng

Lokal för din verksamhet

Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler är kommuens fastighetsbolag. Behöver du plats för din verksamhet så har vi lokaler för både offentlig och privat verksamhet, från skolor till fina butikslägen. Vi vill gärna veta mer om dina lokalbehov, så hör av dig även om du inte hittar något som passar.

Koster
Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler har även fastigheter ute bland kommunens öar, däribland Koster. Vill du starta en verksamhet här vill vi gärna fånga upp ditt intresse. Hör av dig!

Lager/fabriksyta: Behöver du en stor eller liten yta för lager, hör av dig så ska vi försöka hjälpa dig hitta något! 

Butikslokal 27,4m²

Adress: Östra klevgatan 1
ID: 136.01.99.602
Ledig: 23.03.01
Beskrivning: En mindre butikslokal med fönster och entré ut mot promenadstråket Östra klevgatan. Till lokalen tillhör även en kontorsyta samt toalettutrymme. Tidigare har här bedrivits verksamhet såsom nagelstudio, kafé och delikatessbutik. På gatan finns det bland annat blomsterbutik, konstgallerier, kafé och bostäder.

Butikslokal 167m²

Adress: Norra hamngatan 9-11
ID: 145.04.99.606
Ledig: Efter överenskommelse
Beskrivning: En butikslokal med stora skyltfönster ut mot Norra hamngatan och Strömsvattnet. Här har tidigare bedrivits affär som sålde inredningsdetaljer, de bedrev även viss kaféverksamhet. På gatan finns det bokaffär, restaurang och en brädspelsbutik

Butikslokal 86m²

Adress: Norra hamngatan 9-11
ID:145.05.99.612
Ledig: Efter överenskommelse
Beskrivning: En butikslokal med stora skyltfönster ut mot Norra hamngatan och Strömsvattnet. Lokalen har goda förutsättningar för dig som vill ta plats mitt i Strömstads stadskärna. Tidigare har lokalen bland annat nyttjats av en mäklare. På gatan finns det bokaffär, restaurang och en brädspelsbutik.

Butikslokal 87m²

Adress: Norra hamngatan 9-11
ID: 145.05.99.614
Ledig: 24.01.01
Beskrivning: En butikslokal med stora skyltfönster ut mot Norra hamngatan och Strömsvattnet. Lokalen har goda förutsättningar för dig som vill ta plats mitt i Strömstads stadskärna. På gatan finns det bland annat bokaffär, restaurang och en brädspelsbutik.

Butikslokal/kontor 201m²

Adress: Norra hamngatan 1
Ledig: Efter överenskommelse
ID: 075.01.99.601
Beskrivning: Lokalens generösa yta har utsikt över Norra hamnen, kosterbåtarna och Strömsvattnets utlopp. Läget har mycket att erbjuda. Precis utanför lokalen går turbåtar till Norge och de närmsta grannarna är en hudvårdsterapeut, gatukök och frisörsalong. Lokalen har tidigare inhyst en bank.

Arbetslokal/förråd 200m²

Adress: Donkeymansgränd
Ledig: Efter överenskommelse
ID: 075.01.99.601
Beskrivning: Högst upp på Rådhusberget finns Gamla Panncentralen. En rymlig lokal med plats för olika slags verksamhet. Lokalen har en lagerport. Lokalen har även två loft med ytterligare 65 kvadratmeter att nyttja.  Parkeringar finns att hyra i anslutning.

Butikslokal 80m²

Adress: Västra klevgatan 7
Ledig: Efter överenskommelse
ID: 134.01.01.601
Beskrivning: Nära gästhamnen i Strömstad finns denna butikslokal i botten av ett hyreshus. Lokalen har Skyltfönster och entré ut mot Västraklevgatan mitt i Strömstad. Här har det tidigare bedrivits frisörsalong. På gatan finns bland annat Strömstadsbyggen och Strömstadlokalers kontor samt bostäder.

Butikslokal 77,5m²

Adress: Norra Hamngatan 9-11
Ledig: Efter överenskommelse
ID: 145.05.99.611
Beskrivning: En ledig lokal på populära Norra Hamnagan! Häng med i utvecklingen av Strömstads soligaste stråk. Strömstadsbyggen tillsammans med gatans butiker och restauranger har många spännande aktiviteter och events på gatan. Här kan du både bidra och få ta del av samarbetet.

Kontor 174m²

Adress: Ångbåtskajen 1
Ledig: Efter överenskommelse
ID: Tullhuset ÖV
Beskrivning: Det anrika tullhuset ligger precis vid Strömstads torg och Kosterbåtarna. Från övre plan är det utsikt över Norra hamnen. Här finns det lokalyta för exempelvis kontorsverksamhet. Ytan går att dela av för att passa mindre verksamheter. I nedre plan finns Infocenter – Strömstads turistinformation.

Lager/fabrik/övrigt 1850m²

Adress: Prästängsvägen
Ledig: Efter överenskommelse
ID: Mekanikern
Beskrivning: Vår fastighet Mekanikern är belägen i Strömstads industriområde Prästängen. I vår fastighet huserar bland annat delar av kommunens verksamhet samt en byggfirma. Här har vi dock gott om plats för fler! 

Övriga lokaler ca. 180m²

Adress: Skolvägen 1, Skee
Ledig: Efter överenskommelse
ID: Skee gamla förskola
Beskrivning: Lokalerna är ursprungligen avsedd för skolverksamhet men har inte nyttjats till detta på länge. Idag finns här klubblokal för Strömstads luftgevärsförening samt en fritidsgård. Lokalerna är delvis anpassningsbara efter den nya verksamhetens behov.

Butik/kontor 73,2m²

Adress: Oslovägen 13
Ledig: Efter överenskommelse
ID: 165.02.99.601
Beskrivning: Denna lokal ligger på Oslovägen som är en av infarterna till Strömstads stadskärna. Fönster och entré vetter ut mot en gård med torgkaraktär. Runt lokalen ligger det främst hyresrätter. Tidigare har lokalen huserat en veterinär och en väktarfirma.

Butik/kontor 46m²

Adress: Karlsgatan 
Ledig: Efter överenskommelse, nyproduktion
ID: Magistern 
Beskrivning: Fastigheten Magistern förväntas vara färdig under hösten 2023. Du kan vara vår första lokalhyresgäst! Lokalen ligger i bottenplan med fönster och entré ut mot Karlsgatan.

Kontakta oss:

Kundkontakt:
Sofia Johansson, Kommersiella lokaler
sofia@stromstadsbyggen.se / 0526-494 21

Kundtjänst: 
info@stromstadsbyggen.se / 0526-494 00