Meny Stäng

Äntligen på plats!

Tobias Kristiansson ser ut över hamninloppet, det är klar sikt hela vägen ut till Koster. Han tar upp telefonen och knäpper en bild över Strömstad från utkiksplatsen på Korpeberget – det är nya vyer för Strömstadsbyggens och Strömstadslokalers nytillträdde VD. Flyttlasset gick från Göteborg i slutet av februari, med sig har han sin familj och 20 års erfarenhet av fastighetsbranschen, 14 av dessa som ledare.

Tobias har arbetat med fastigheter i både Allmännyttan och den privat sektorn, han anser att ansvaret är detsamma. 

– Vi ska respektera vårt uppdrag; att förvalta de resurser vi har blivit betrodda med. Som ett kommunalägt bolag hanterar vi invånarnas pengar, det ska vi respektera. Alla i Strömstad ska känna sig trygga med att vi som arbetar i kommunkoncernen gör vårt bästa för att skapa värde för platsen, det är vårt ansvar.

– Vi ska ta oss an våra olika uppdrag med glädje och engagemang samt göra insatser i rätt takt, i rätt tid, mot rätt efterfrågan. Min roll som VD är att med riktlinjer från styrelsen leda ett arbetslag fyllt av erfarenhet och kompetens att underhålla och utveckla vår del av Strömstad.

Tobias berättar vidare att han tycker invånarnas perspektiv och kundinflytande är viktigt: 

– Invånarna är de vi arbetar för, de ska vara nöjda, ha möjlighet att påverka och ha insyn i vår verksamhet. Vi utvecklar platsen tillsammans, vilket skapar förutsättningar för bra boende och fungerande lokaler för kommunal och privat verksamhet – ett attraktivt Strömstad!

Efter att ha promenerat på tu man hand i olika delar i Strömstad med sin nya personal, dels för att bekanta sig med sina nya kollegor, men även för att lära känna Strömstad kan han konstatera att kontakten med vatten är ständigt närvarande – han förstår att havet är viktigt för Strömstad.

–Jag och min familj är mycket nyfikna på båtlivet – med viss skräckblandad förtjusning. Jag har visserligen bott hyfsat nära havet hela livet, men är inte någon båtmänniska…än. Vi i familjen får väl kavla upp ärmarna och lära oss, vi är tacksamma för Tips!