Meny Stäng

Strömsvallen!

I en kommun är det många saker som ska fungera, från det stora till det lilla. Vi träffar Kevin Reimbert som är en av de som gör många små saker för att ta hand om en stor och viktig plats, StrömsvallenStrömstads stora idrottsplats. 

På Strömsvallens område finns inomhusplaner, utomhusplaner, plats för friidrott, kanslibyggnader, klubbhus, maskinpark, förråd och kiosker. Här finns det alltid mycket att göra!  Både för att hålla det i gott skick och för att utveckla det till en ännu bättre plats. 

– Kevin drar sin ”att-göralista”, och den är lång. Från måleriarbeten och reparationer till gräsklippning och bevattningssystem som behöver förbättras. Sedan han tillsammans med sina kollegor börjat arbeta på idrottsanläggningen ”Vallen” för drygt ett år sedan har han succesivt skaffat sig en bra bild kring vad jobbet kräver. 

– På en plats som denna är det alltid något som behöver fixas, ibland räcker inte tiden till. Men vi har börjat att automatisera olika uppgifter för att frigöra arbetstid. Senaste tillskottet är vår robotgräsklippare som klipper större delen av våra gräsmattor. Den gör så att vi får vi tid till att göra andra projekt som står högt på prioriteringslistan. 

Ny konstgräsplan 
I början av oktober står Strömsvallens nya konstgräsplan redo. Den gamla var uttjänt sedan flera år tillbaka. Projektledaren Torbjörn Fredh från Strömstadslokaler förklarar: 

Den nya planen kommer att få ett mycket stabilare underlag än den förra, 4500 kubikmeter material har bytts ut för att planen ska bli stadig. Vi har även tagit stor hänsyn till alla miljömässiga aspekter av vad en konstgräsplan kräver. Strömstad kommer snart få en riktigt bra plan där underlaget kommer vara av ”allsvenskankvalitet”!  

En annan investering Strömstadslokaler nyligen gjort är att sätta in laddstolpar på Strömsvallens parkeringsplats. Då kan de som besöker platsen åka här ifrån med en laddad bil. 

– Strömsvallen är en fantastisk plats med många möjligheter. Jag vill att alla som kommer hit ska trivas, och då krävs det att vi tar hand om både gräsmattor, byggnader och alla de allmänna ytorna där idrottsutövare och åskådare vistas – och det jobbar vi på! 

Raka linjer 
Kevin ger oss ett exempel på ett av de utvecklingsprojekt de har på gång. Han drar ett streck i luften med handen längs med den gräsplanen som går längs med löparbanan.  

 Här tittar vi på att kanske skaffa en maskin som skär spikraka kantlinjer i gräset – det skulle göra gott för helhetsintrycket och Strömsvallen skulle upplevs mer prydlig. På Kevins önskelista står även en åkgräsklippare som går på el, då blir hans arbete helt fossilfritt! Han önskar även solpaneler så att hans maskiner kan gå på egenproducerad el. 

Då kommer vi ha en fossilfri verksamhet som underhåller och utvecklar en plats med fokus på folkhälsa – det är hållbart!  

Kevin belyser att det finns många saker att göra tillexempel att rensa ogräs i kulstötningsbanan