Meny Stäng

Magistern, Sveriges vackraste nybyggnation?

Detta charmiga rosa hus är inspirerat av ett äldre hus som en gång stod på samma plats. Arkitekturen anknyter till den omkringliggande bebyggelsen i gamla Strömstad. Det märks att arkitekten har tagit till sig värdet av skönhet. Sett till helheten är Magistern i Strömstad verkligen en “breath of fresh air” i all förfulning, och vi är övertygade om att alla som flyttar in här kommer att trivas utmärkt! – Arkitektupproret

Rösta på Magistern!

Strömstadsbyggens nybyggda hyreshus Magistern har blivit nominerad till ”Sveriges vackraste nyproduktion 2023” av folkrörelsen ”Arkitektupproret”. Vi på Strömstadsbyggen är såklart väldigt stolta och hoppas så många som möjligt röstar på Magistern!

Rösta kan du göra på Arkitektupprorets hemsida!

Målet med projektet Magistern var att skapa centralt belägna hyresrätter som smälter in naturligt i den övriga kulturhistoriska bebyggelsen i Strömstad. Huset är inspirerat av klassiska landshövdingehus och vi ville även att huset, trots sin storlek, skulle upplevas luftigt i stadsbilden. Innergårdens utformning har organiska former och naturlig berggrund som har tagits fram till förmån för gemensamhetsytor. Rosa var ett givet val då det tidigare på platsen låg ett vackert hus, som i folkmun kallades ” Det rosa huset”. Det tidigare huset är omhändertaget och flyttat till ett annat läge.

Samtliga lägenheter i Magistern och den kommersiella lokalen i markplan är idag uthyrda. Vi kommer under våren arbeta vidare med utemiljön för att skapa trivsamma ytor för umgänge och rekreation.

 

Projektchef Gary Lyckell från Strömstadsbyggen är tacksam för nomineringen!

– Projektet har i och med en rad globala händelser påverkats ekonomiskt. Att vi idag har ett vackert hus som rymmer liv och rörelse för Strömstads invånare är frukten av mycket hårt arbete, mod och bra beslut längs vägen. Att bli nominerade för detta känns otroligt bra!

Arkitekturupproret är en ideologiskt obunden ideell folkrörelse som arbetar för vackrare arkitektur, trivsammare städer och mänskligare boendemiljöer. De anser att Magistern har ett mycket trevligt färgval och att fasaden på ett fint sätt anknyter till de landshövdingehus som är så typiska för Göteborgsområdet och Bohuslän.