Meny Stäng

Lägenheter för yngre!

Under projektet ungdomslägenheter har Strömstadsbyggen öronmärkt lägenheter till förmån för sökande mellan 18 – 25 år. Vi vill att fler ungdomar får möjlighet till eget boende så att de kan få en bra start på vuxenlivet.

I november fick två ungdomar, Emma och Emilia, hämta ut sina nycklar till sina första egna lägenheter. Strömstadsbyggen fick hälsa på hos dem båda:

På bild: Emma har precis flyttat in i sin nya lägenhet

Först ut är Emma som börjar känna sig hemma i lägenheten, även om hon inte riktigt bestämt sig med möbleringen – det är främst placeringen av matplatsen som hon vacklar kring. Lägenheten som Emma hyr är 35kvm och har högt till tak, det är ett gammalt fint hus som byggdes redan 1907 och ligger mitt i stan. Hon är väldigt tacksam för att Strömstadsbyggen genomförde projektet då hon letat lägenhet under en längre tid:

– Jag höll på att ge upp innan jag blev tipsad om detta. Jag gick genast in och sökte lägenheten och fick den, ibland får man ha tur! Bra också att jag sparar mina köpoäng till framtiden.

På frågan om vad som är största skillnaden mot att bo hemma tycker Emma att det är skönt att få rå om sig själv, inreda som man vill och stå på egna ben. Hon medger dock att hon har mindre pengar nu än när hon bodde hemma – efter att räkningarna är betalda.

”Jag höll på att ge upp innan jag blev tipsad om detta. Jag gick genast in och sökte lägenheten och fick den, ibland får man ha tur!”

Emila slutade gymnasiet i våras och nu hyr hon en ungdomslägenghet.

Vårt andra möte är med Emilia som slutade gymnasiet i våras. Hon har fått lägenhet på Korpeberget och hon gillar omgivningarna med dess utsikter över västerhavet. Emilia berättar att hon precis köpt en ny säng som hon sparat ihop till, och hade även andra saker som stod redo för utflyttning:

– Även innan jag fått lägenheten så köpte jag saker tills den dagen jag skulle flytta. Min pappa tyckte jag skulle spara pengarna, för han trodde nog inte jag skulle flytta än på några år. Men sedan såg jag att Strömstadsbyggen annonserade ”Ungdomslägenhet” och jag sökte. Pappa blev verkligen förvånad när jag sa att jag skulle flytta!

Precis som Emma tycker Emilia att det är skönt att ha något eget, ”att kunna styra själv” som hon uttrycker det, hon tycker även om att få laga sin egen mat där hemmagjorda köttbullar är en favorit! Ett tips till andra ungdomar som är på väg att flytta hemifrån ger hon gärna:

– Ha koll på din ekonomi och göra en budget, så du vet hur mycket pengar man har kvar att leva för!

Om projektet:

Den som skaffar en ungdomslägenhet kommer inte förlora sina köpoäng, utan kan stå kvar i kön för att på sikt få en större lägenhet. Strömstadsbyggens uthyrare Cecilia Törnros berättar mer:

– Vi är glada över att projektet är i gång och att Emma och Emilia, våra första ”ungdomar”, börjar känna sig hemmastadda. Vi har som mål att på längre sikt få ungefär 25 centralt belägna lägenheter för ungdomar att hyra.

– Strömstadsbyggen jobbat med detta under en tid och har nu påbörja uthyrandet – vilket känns jätteroligt! Vi kommer släppa fler lägenheter allt eftersom de friställs och hoppas att de tas väl emot av Strömstads ungdomar.

Vid frågor om ungdomslägenheten kan ni kontakta:
Cecilia Törnros
cecilia.tornros@stromstadsbyggen.se
0526-494 12

”Projektet med ungdomslägenheter går hand i hand med Strömstadbyggens affärsidé med att kunna erbjuda bra boende som grund för ett tryggt och aktivt liv.”

En av Strömstadsbyggens ungdomslägenhet ligger i ett av stadens finaste hus, mitt i centrum.