Meny Stäng

Trygghet genom gemenskap!

En februarikväll på Rådhusberget i Strömstad – ett av Strömstadsbyggens större bostadsområden. Platsen är högt belägen och hyresgästerna har vanligtvis utsikt över västerhavet, men idag när Trygghetsvandrarna ska ge sig ut på kvällens första promenad är det mörkt.

Ett glatt gäng som består av boenden i området möts upp i Strömstadsbyggens gemensamma lokal Timmermansgården. Idag är det informationsträff och kommunpolisen Johan är på plats för att hjälpa till med kloka inspel, tips och goda råd.

Johan inleder med att ge en eloge till initiativet och säga att ”vi får det samhälle vi bidrar till” och att detta är ett bra exempel på hur vi som medmänniskor kan bidra till samhällsnyttan.

Initiativet till Trygghetsvandrarna är taget av hyresgästerna själva. Strömstadsbyggen bistår och har ordnat jackor och lokal för möten. Syftet med initiativet handlar om att bidra med vuxen närvaro, skapa bättre relationer och skapa gemenskap i området.

Trygghetsvandraren Petra som är uppvuxen i området vill att projektet med att skapa trygghet smittar av sig.

– Vårt mål är att vi ska promenera minst en gång varje kväll. Vill du vara med i Trygghetsvandrarna eller har frågor så är det bara att prata med oss! Det hade även varit roligt om fler områden kunde starta liknande initiativ, då kan vi samarbeta och byta erfarenheter, kanske även hjälpas åt! Upplevelsen på Rådhusberget har varierat över tid, just nu är det många som önskar att det kändes tryggare. Där kan vi Trygghetsvandrare bidra till en bättre upplevesle!

”Det hade även varit roligt om fler områden kunde starta liknande initiativ, då kan vi samarbeta”

Kommunpolisen Johan menar att även om Rådhusberget inte är en osäker plats, så är den upplevda känslan viktig att arbeta med. Du som invånare kan alltid ringa 112, det är det snabbaste sättet att kontakta polisen om det är ett pågående brott eller tipsa polisen på: www.polisen.se/tips

Vill du komma i kontakt med trygghetsvandrarna på Rådhusberget kontakta Strömstadsbyggen för uppgifter:

info@stromstadsbyggen.se
0526-494 00