Meny Stäng

Tack Rune för 60 år!

Utsikten från lägenheten på Norra långatan sträcker sig  över Surbrunnsgatan ner mot torget ska nu bytas mot en annan, Rune Qvicklund ska flytta till Strömstadsbyggens serviceboende Jägaren. 

Vi ville passa på att tacka honom innan flyttlasset gick och fick en trevlig stund tillsammans i hans vardagsrum. Där pryds väggarna av många foton och minnen, Rune med sina 94 år har haft tid att uppleva mycket. Det står även flyttlådor på golvet – det är mycket som ska packas när man bott länge.

Vi får berättelser om både det ena och det andra – han känner till det mesta i Strömstad och många känner honom! Inte bara för att han levt länge på platsen, han har även varit engagerad i Strömstads idrottsförening i större delen av sitt liv. Där har han träffat många barn och föräldrar.

Rune kommer från Rossö i Strömstads södra skärgård och flyttade i mitten av 60-talet in i tegelhusen på Norra långgatan. Han berättar om olika bovärdar han haft genom åren, men understryker glatt att han inte velat ringa och bråka i onödan.   

– Det har varit bra här hos Strömstadsbyggen, vi har trivts! Hade vi inte trivts skulle vi flyttat för länge sedan. Jag har försökt att sköta om lägenheten och inte gör mig för omöjlig när jag väl behövt hjälp säger Rune och skrattar.

Att bo länge på samma plats har gjort att han haft bra koll på grannskapet, han pekar ut genom fönstret och berättar om olika grannar som kommit och gått under åren. Många av barnen som sprungit på gården och i trapphusen är nu vuxna. Han berättar även om branden i det Hedelinska huset som stod precis utanför vardagsrumsfönstret.

– Polisen ringde och väckte oss på natten, då stod hela huset och brann. Vi hade inte hört någonting. När huset brunnit ner fick vi fin utsikt ända ner till Södra hamnen.

Strömstadsbyggen tycker det är tråkigt att Rune ska flytta, men vi hoppas han kommer trivas bra i sitt nya boende. Vi säger stort tack till Rune som varit toppen att ha som hyresgäst i nästan 60 år!

”Vi säger stort tack till Rune som varit toppen att ha som hyresgäst i nästan 60 år!”