Meny Stäng

Ny hyra 2023

Den årliga hyresförhandlingen mellan AB Strömstadsbyggen och Hyresgästföreningen för 2023 är färdig.

Vi kommer att tillämpa en differentierad hyreshöjning med ett snitt på 4,3 procent. Vilket betyder att:

  • Några får en högre höjning på 5,3 procent
  • Andra får en höjning på 4,3 procent
  • Vissa får en lägre hyreshöjning på 2,35 procent

Detta för att vi, tillsammans med Hyresgästföreningen vill att det ska bli så rättvist som möjligt för alla. De som redan har en hög hyra per kvadratmeter får en lägre hyreshöjning.

Strömstadsbyggen kommer under vecka 4 sätta upp lappar i trapphusen som anger vilken höjning som gäller för fastigheten där du bor.

Ökade kostnader
Hyreshöjningen vi enats om motsvarar inte de allt ökade kostnaderna i fastighetsbranschen så som energipriserna. Det är dock vårt och hyresgästföreningens önskan och ansvar att hitta en nivå som är rimlig för oss som hyresvärd och för er – våra hyresgäster. Nivån på hyreshöjningen är nödvändig för att vi ska kunna genomföra de åtaganden som förväntas av oss så som att kunna ge god service, säkerställa en hållbar drift, genomföra underhåll och bygga för framtiden. Vi hoppas att ni som hyresgäst finner höjningen rimlig utifrån de rådande förutsättningarna.

Exempel med en höjning på 4,3%:
Om din hyra innan höjningen är 7500kr och får en höjning på 4,3 procent kommer din nya hyra i mars vara 8145kr då den även inkluderar höjningen för februari. I april och fortsatt kommer din nya hyra vara 7823kr i månaden.

Frågor om din hyra
Har du frågor om din hyra eller hyreshöjningen kontakta gärna Bobutiken.
0526-494 00 / info@stromstadsbyggen.se