Meny Stäng

Buller och brak på Norra hamngatan i Strömstad

Denna småkyliga dag i mars står hantverkarnas bilar på rad längs Norra hamngatan i Strömstad. Här är det full aktivitet, möjligen till någras förtret, då det bankas, borras, skramlas, ropas, lastas i och lastas ur.

Gatan är under utveckling av flera aktörer – Julia Taubes bro över Strömsån renoveras av kommunen, en privat aktör bygger ett nytt hyreshus med butik i botten och vi, Strömstadsbyggen arbetar för fullt med att fylla våra butikslokaler längs med gatan med bra hyresgäster som kan bidra till gatans och stadskärnans attraktivitet.

 

Gatan som ligger mitt i Strömstad har ett bra läge som vi på Strömstadsbyggen nu hoppas blir ännu bättre!

Ny hyresgäst!
Idag får vi träffa vår senaste hyresgäst Espen, som tillsammans med sin fru, kommer slå upp dörrarna till ett nytt konditori i början av juni. 
 

Espen var tills nyligen ägare av ett bageri i Halden, och har sedan tidigare erfarenhet av konditoriverksamhet från olika platser. Men som ganska nyinflyttad Strömstadsbo vill han satsa på Strömstad och erbjuda sin kunskap kring mat och bakverk här.  

– Att flytta hit är det bästa jag gjort, jag älskar Strömstad! Det är nära till havet och alla har varit välkomnande. Nu hoppas jag och min fru kunna bidra till platsen genom vårt konditori.  

Strömstadsbyggens resa med Espen har gått undan. Från att han blev visad lokalen tills att kontraktet var påskrivet gick det inte många veckor.  

– Lokalen har ett bra läge och vi behövde inte fundera så mycket, berättar Espen. Vårt konditori kommer ligga centralt i Strömstad, och på den här sidan av ån är det sol hela eftermiddagen! Till oss kommer fikasugna lätt att kunna slinka in för en kaffe eller en bit mat. Och förhoppningsvis även kunna sitta vid ett bord på trottoaren och sola sig. Vilket skapar trivsel till hela gatan. 

"Rätt hyresgäst på en gata kan göra stor skillnad för hela platsen."

Kring utbudet så har han många tankar och idéer, planen är att det ska serveras både bullar och kaffe, men även lättare mat, öl och vin. Espen berättar att menyn kommer vara traditionell, men med en kontinental prägel. Även en riktigt bra frukostbuffé finns med bland hans tankar och idéer. 

I lokalen pågår renoveringen för fullt och snart ska inredningen börja rullas in. Vi på Strömstadsbyggen ser fram mot öppnandet nu i vår och hoppas alla andra också gör det, även om det har väsnats lite på vägen. Rätt hyresgäst på en gata kan göra stor skillnad för hela platsen.