Meny Stäng

Första spadtaget!

Det var idel glada miner på den blivande byggarbetsplatsen på Karlsgatan när företrädare för Strömstadsbyggen tillsammans med entreprenören Peab idag tog första spadtaget för det nya hyreshuset i centrala Strömstad.

Den tidigare tomten för det så kallade Rosa huset, som ligger längs med Karlsgatan i Strömstad, ska nu åter få bebyggelse. Strömstadsbyggen är glada över att få utöka vårt bestånd av allmännyttiga hyresrätter. Gary Lyckell som är projektchef från Strömstadsbyggen berättar om projektet: 

– Strömstadsbyggen har under en tid projekterat för att bygga fler hyresrätter i Strömstad och nu är det äntligen dags! Tillsammans med entreprenören Peab kommer vi bygga 27 attraktiva lägenheter och en lokal för kommersiell verksamhet i Strömstad. Lägenheterna i kvarteret Magistern kommer vara av blandad storlek med fokus på mindre lägenheter. Vi kommer att erbjuda ettor, tvåor och treor med inflyttning hösten 2023.

Entreprenören Peab ger uttryck för gott samarbete mellan de olika parterna med att hitta smarta och hållbara lösningar:

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu kan starta bygget av Kvarteret Magistern. I Strömstad har vi dragit nytta av Peabs och Strömstadsbyggens gemensamma kompetens. Vi ser nu fram emot att bidra till att utbudet av hyresrätter i Strömstad ökar, samt få utveckla den befintliga miljön i innerstaden, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

– Att få bygga centralt belägna allmännyttiga hyresrätter känns jätteroligt berättar Lena Martinsson, Strömstadsbyggens styrelseordförande. Och förutom att det känns bra med fler boenden i en växande kommun, tycker vi att utformningen av kvarteret Magistern passar bra in i vår vackra stad! Vi ser nu fram emot att komma i gång och att kunna välkomna nya hyresgäster till vårt rosa hus!

Fakta om projektet

Projekttyp: Nybyggnation av 27 lägenheter och en kommersiell lokal 
Fastighetsägare: AB Strömstadsbyggen
Entreprenör: Peab
Projekttid: mars 2022 – hösten 2023