Meny Stäng

Ett nytt rosa hus väcks till liv!

Trots en del regn kunde hyresgäster börja flytta in i det nybygga rosa huset ”Magistern” på Karlsgatan i Strömstad under en fredag i slutet av september. Strömstadsbyggen var på plats för att svara på frågor, hugga i där det behövdes och dela ut välbehövlig dricka.

Exempel: Lägenhet 1109, tre rum, 69m², balkong

Hyresgästerna vi talade med var nöjda med sin lägenhet och hade sett fram mot inflyttningsdagen. Flera blev även överraskade av att lägenheten upplevdes större än vad ritningarna visat, vilket var glädjande för alla parter.

Uthyrningen av lägenheterna har pågått sedan innan sommaren och nu lagom till inflyttning är alla lägenheterna uthyrda. Den kommersiella lokalen i botten av huset har flera intressenter.

– Det är fin färg! Säger en man som lastar ut lådor ur en släpvagn. Han berättar att hans son ska flytta in och att han har ställt upp som flyttgubbe.

– Det gamla huset som låg här innan har jag spenderat massor av tid i, det är kul att ni fångat upp att det var rosa!

För visst är det så att det inte är någon slump att Magistern blev rosa, Strömstadsbyggen tycker det är viktigt med Strömstads historia och ville låta platsnamnen ”Rosa huset” leva vidare. Det tidigare rosa huset med all sin snickarglädje är sedan några år flyttat till en annan del av staden. 

Vi får även chans att prata med det unga paret Olivia och Mikael som kommer gående hand i hand genom regnet. De får en demonstration av hur man låser upp lägenhetens säkerhetsdörr och kan sedan kliva in i deras första egna lägenhet. Strömstadsbyggen tycker att det är skoj att vi fick chansen att vara med i början av deras resa.

Första spadtaget för Magistern togs av representanter från Strömstadsbyggen och delar av styrelsen tidigt på våren 2022. Resan mot färdigställande har inte varit helt utan friktion, mycket på grund av förändrade världslägen som medfört både höjda priser på material och energi samt brist på vissa komponenter. 

"Strömstadsbyggen tycker det är viktigt med Strömstads historia och ville låta platsnamnen ”Rosa huset” leva vidare."

Även om det stundtals varit lite kämpigt tycker Strömstadsbyggens projektchef Gary Lyckell att det blev ett fint hus som passar bra in bland resten av bebyggelsen.

– Nu har vi 27 nya centralt belägna lägenheter och en lokal som kommer bidra till Strömstads utveckling. Med de förutsättningar och ambition vi hade står här nu ett vackert hus med träfasad som smälter bra in i miljön och bidrar till småstadscharmen i Strömstad. När nu hyresgästerna flyttar in väcks huset till liv och det tidigare bygget blir en plats som många Strömstadsbor kan kalla sitt hem.

Fakta: Magistern

Fastighetsägare: AB Strömstadsbyggen
Byggår: 2022-2023
Antal lägenheter: 27
Antal våningsplan: entreplan + 3 bebodda våningar
Garage: Ja
Laddplats i garage: Möjligt vid behov
Kommersiella lokaler: 1
Inflyttning: Oktober 2023