Meny Stäng

Mobilitetsprojektet

Vi på Strömstadsbyggen vill erbjuda våra hyresgäster, Strömstads invånare och de som besöker platsen en möjlighet att kunna transportera sig – på ett klimatsmart och effektivt sätt.

Vi erbjuder dig som hyresgäst gratis medlemskap i vår elbilspool!

Strömstadsbyggen är med i ett nationellt projekt för att effektivisera nyttjandet av parkeringsplatser och minska antal bilar i staden genom att skapa smarta lösningar för persontransporter – mobilitetstjänster.

Inledningsvis kommer vi göra två elbilar tillgängliga för invånare och besökare. En personbil och en skåpbil. Bilarna kommer ha ett centralt läge på Västra klevgatan och kommer vara möjliga att boka och hyra via en app.

Personbilen kommer vara reserverad för Strömstadsbyggen under kontorstid, men är tillgänglig för dig all annan tid. Du som är hyresgäst hos Strömstadsbyggen kommer få medlemskapet i tjänsten gratis.

Vi hjälper dig att komma igång!

Behöver du hjälp att komma igång? Vill du att vi visar bilen eller appen fungerar? Kontakta oss: mobilitet@stromstadsbyggen.se

Vad kostar det?

  • En timma: 95kr
  • Halvdag: 375kr (5h)
  • Dygn: 725kr
  • Helg: 975kr (fredag 16:00 – söndag 23:00)

Att hyra en bil kostar olika beroende på hur länge du tänker använda bilen, du behöver även vara medlem i elbilspoolen. Att vara medlem kostar 99kr/månad för alla som inte hyr bostad av Strömstadsbyggen. Du kan när som helst avsluta och påbörja medlemskap.

För att gå med, gör så här:

Vi samarbetar med Move About, de tillhandahåller tjänsten för elbilspoolen. Läs mer om dem längre ner på sidan.

Ladda ner Move Abouts app från Appstore eller google play och registrera dig. Det är även möjligt att registrera dig på Move Abouts hemsida. Du identifiera dig med BankID och behöver ha ditt körkort tillgängligt.

Du som är hyresgäst hos oss kommer inom kort få en kampanjkod skickad till dig för att få gratis medlemskap.

Move About

Move About ombesörjer driften av bilarna och elbilspoolen, det är deras app ni kommer använda er av och deras kundtjänst ni i första hand kontaktar vid eventuella frågor om driften, vi på Strömstadsbyggen kommer givetvis också hjälpa till med att svara på era frågor. På Move Abouts hemsida kan man läsa mer om tjänsten samt se vart resten av mobilitetspoolerna ni får ta del av är belägna.

Läs mer: www.moveabout.se

Kontakta Move About
Kundtjänst: 031-7992804
Epost: info@moveabout.se

Frågor och svar

På instrumentpanelen kan du se hur långt du förväntas komma vid bibehållet körsätt. Move About har ett bokningssystem som är specialanpassat just för elbilar. När du bokar anger du din förväntade körsträcka och bokningssystemet tilldelar dig den elbil som passar bäst för din resa. På så sätt kan elbilarna användas med maximal effektivitet och utan onödiga laddtider.

Här kan du se var laddställen finns: www.uppladdning.nu

När du hämtar upp bilen är det viktigt att du kontrollerar bilen efter skador. Skulle du hitta en skada kan du enkelt se om den är anmäld via vår app, skulle skadan inte vara registrerad ber vi dig ta en bild med din telefon och mejla till info@moveabout.se. Har du inte möjlighet att mejla ber vid dig kontakta vår kundservice på 031-799 28 så noterar vi skadan åt dig.

Först måste man aktivera sin bokning för att kunna öppna bilen. Under ratten på vänster sida finns, beroende på bilmodell, en knapp eller en spak för att öppna laddluckan.

Du behöver ingen nyckel, bilen låser du upp genom att ange din personliga kod du valde vid medlemsregistrering.

Nej, du kan pausa eller säga upp ditt medlemskap när du vill. Mejla till info@moveabout.se

Ja, men om du delar din elbilsresa med en vän eller partner får ni dela på körningen.

Kontakta Move Abouts kundtjänst vid frågor som rör driften på bilen. Vid olyckor som medför trafikfara eller allvarlig personskada ring alltid 112 i första hand.

Nej tyvärr. På grund av bland annat allergier är det inte tillåtet att ha med något djur i våra bilar.