Meny Stäng

Vilket party det blev!

När människan får ta plats så är det lätt att bli glad! Det blev ett lyckat event när Strömstadsbyggen ordnade gatufest tillsammans med sina kommersiella hyresgäster. Norra Hamngatan var under dagen avstängd för biltrafik och människan fick ta större plats i det offentliga rummet. Även butikerna och restaurangerna fick mer plats och kunde ta för sig på trottoaren för att visa sitt utbud. Tillfrågade handlare vittnade vid dagen slut om en god förtjänst och underströk att konceptet var en succé.

Dagen till ära hade Göteborgsbandet HejochHå med Peter bjudits in för att underhålla med jazziga toner. Gamla och unga kunde på den tidigare trafikerade gatan dansa sida vid sida under de färggranna flaggspelen som sats upp för att markera gatan. Flaggspelen kommer få hänga över sommaren för att sprida glädje även när vi inte har gatufest.

Ett nytt café hade invigning på gatan under dagen och det mycket folk som kom för att få handla kaffe, bullar och andra godsaker. Det var stundtals hektiskt bakom disken för ägaren Espen och hans kollegor.

Ett 20-tal Strömstadsbor tog chansen att röja ur sina skrymslen och sälja sina saker under dagen på loppisen som sträckte sig längs med gatan och Strömsån. Bland annat kunde böcker, kläder och leksaker glatt byta ägare och komma till användning igen.

Det fanns även gott om plats för kreativitet och bara fantasin satte gränser när kritor delades ut för att göra gatan till ett föränderligt konstverk – spontanmålade ”hoppa hage rutor” bjöd in till rolig lek.

En bra arbetsdag och ett lyckat event som i alla fall fick oss på Strömstadsbyggen att känna mersmak!

”Strömstadsbyggen har under en längre tid arbetat med att göra Norra Hamngatan till en attraktivare gata för butiker, boende och besökare. Gatufesten signalerade startskottet för vidare utveckling som kommer ske löpande tillsammans med våra hyresgäster.”