Meny Stäng

Varför valde familjen Giorgini hyresrätt?

Anledningen till att välja hyresrätt kan vara många. Vi får stifta bekantskap med familjen Giorgini som består av Maria, Fredrik och barnen Alba och Nico. De berättar om varför familjen valt bort både radhus och bostadsrätt för att flytta in i den centralt belägna kommunala hyresrätten på Bergsliden 19.

I den soliga lägenheten står flyttkartongerna i travar och den nya elgrillen står ouppackad på balkongen. Utsikten över det glittrande hamninloppet med Kosteröarna vid horisonten är storslagen. 

Familjen har precis fått tillträde till lägenheten och håller på att flytta in. Maria berättar att den främsta anledningen till att de sökte en hyresrätt var enkelheten.

– Vi ser nu fram mot en enklare vardag där vi får mer till varandra och till sådant vi tycker är roligt. Vi har provat att bo både i radhus och i bostadsrätt. Nu ska vi bo i hyresrätt, och det känns toppen!

– När du har ett hus att ta hand om har du alltid en lång lista med saker som behöver åtgärdas, säger Fredrik. Jag tyckte det var svårt att slappna av faktiskt. Nu kan vi bara ringa till Strömstadsbyggen och anmäla de fel som uppstår.

– Med en hyresrätt i stan är det bara att ta fiskespö och badkläder under armen och promenera ner till vattnet för att fiska eller ta ett kvällsdopp – utan att behöva tänka på någon att-göra-lista.