Meny Stäng

Vi lagar din hoj!

Strömstadsbyggen vill att fler cyklar. Och för att hjälpa Strömstads invånare med detta så annordades en cykelfixarkväll i vår verkstad. 

Initiativet är ett av Strömstadsbyggens bidrag till Strömstads hållbarhetsvecka – Tillsammans. Hållbarhetsveckan har för avsikt att lyfta bra saker vi redan gör, skapa medvetenhet och att komma på nya bra aktiviteter som gör Strömstad till en hållbar plats, nu och för kommande generationer.

Målet med Strömstadsbyggens cykelfix var att hjäpa de som har trassel med sin cykel, så som punka, dåliga bromsar, trasig belysning och andra enklare problem. kvällens resultat blev att flera cyklar i Strömstad nu är i bättre skick!

Även om alla skavanker på cyklarna som kom in inte kunde lösas, så blev det många trevliga möten med både hyresgäster och andra invånare där flera förslag på förbättringar i vår verksamhet framfördes. Viktigt tycker vi, då vi alltid vill veta hur vi kan göra Strömstad till en bättre plats! Det blev även en trevlig kväll för oss som fick fixa cyklar, något som vi inte gör varje dag.

– De hyresgäster som besökte oss under kvällen tyckte detta var ett bra initiativ som de gärna ser att vi fortsätter med. Vi påbörjar planeringen för våren med cykelfix 2023!

Joakim Coster, förvaltare från Strömstadsbyggen som var en av kvällens cykelfixare och är initiativtagare till projektet summerar kvällen:

– De hyresgäster som besökte oss under kvällen tyckte detta var ett bra initiativ som de gärna ser att vi fortsätter med. Vi påbörjar planeringen för våren med cykelfix 2023! 

– Vi har även påbörja en insats med att se över alla cyklar som stått oanvända länge i våra fastigheter för att se om de har en ägare. Kanske kan dessa cyklar som inte används få ett nytt liv framöver!

Läs mer om Tillsammans – hållbarhetsveckan i Strömstad på kommunens webb: www.stromstad.se/tillsammans

 

Bovärdarna Jörgen, Alaa och Morgan tillsammans med Joakim och Magnus, förvaltare och bitr. förvaltare hade en bra kväll tillsammans där det var ett gott häng i verkstaden med både cykelreparation och bra diskussioner.