Meny Stäng

Strömstadsbyggens elbilspool

Vi på Strömstadsbyggen vill erbjuda våra hyresgäster, Strömstads invånare och de som besöker platsen en möjlighet att kunna transportera sig – på ett klimatsmart och effektivt sätt.

Vad kostar det?

För att se aktuella priser för att hyra våra poolbilar är det bäst att gå in på: www.moveabout.app/sv/priser

För att gå med, gör så här!

Vi samarbetar med Move About/OKQ8, de tillhandahåller tjänsten för elbilspoolen. 

Ladda ner Move Abouts app från Appstore eller google play och registrera dig där. Du behöver identifiera dig med BankID och behöver ha ditt körkort tillgängligt.

Du som är hyresgäst hos Strömstadsbyggen har gratis medlemskap i bilpoolen. Hör av dig till oss om du missat att notera kampanjkoden i tidigare information.

Strömstadsbyggens bilpool

Vi har för tillfället två bilar tillgängliga – en personbil och en skåpbil. Bilarna har ett centralt läge på Västra klevgatan och är möjliga att boka via en app.

Personbilen kommer vara reserverad för Strömstadsbyggen under kontorstid, men är tillgänglig för dig all annan tid. 

Vi hjälper dig att komma igång!

Behöver du hjälp att komma igång? Vill du att vi visar bilen eller appen fungerar? Kontakta oss: mobilitet@stromstadsbyggen.se

Move About blir OKQ8

Move About är uppköpt av OKQ8. De kommer fortsätta att driva elbilspoolerna med samma hållbarhetasanda. Strömstadsbyggen ser fram emot samarbetet. Bilarna och appen kommer under våren få ett nytt utseende. Ni hyresgäster som nyttjar bilarna kan nyttja dessa som vanligt. Så här skriver OKQ8 i sin pressrelease:

OKQ8 fortsätter att investera i hållbar mobilitet och köper Move Abouts verksamhet i Sverige. Från och med 20 november 2023 övergår Move Abouts bilpooler på 120 platser, fördelade på 30 orter i Sverige, i OKQ8:s regi. Genom detta ökar OKQ8 tillgängligheten på delade bilar i anslutning till där människor bor och arbetar och till en ökad hållbar mobilitet genom att färre behöver äga en egen bil.

Move About/OKQ8 ombesörjer driften av bilarna och elbilspoolen, det är deras app ni kommer använda er av och deras kundtjänst ni i första hand kontaktar vid eventuella frågor om driften. Vi på Strömstadsbyggen kommer givetvis också hjälpa till med att svara på era frågor om ni kontaktar oss, men det är de som är experter. På Move Abouts/OKQ8 hemsida kan ni läsa mer om tjänsten samt se vart resten av mobilitetspoolerna ni får ta del av är belägna.

Läs mer: www.moveabout.se

Kontakta Move About
Kundtjänst: 031-7992804
Epost: info@moveabout.se

Frågor och svar

På instrumentpanelen kan du se hur långt du förväntas komma vid bibehållet körsätt. Move About har ett bokningssystem som är specialanpassat just för elbilar. När du bokar anger du din förväntade körsträcka och bokningssystemet tilldelar dig den elbil som passar bäst för din resa. På så sätt kan elbilarna användas med maximal effektivitet och utan onödiga laddtider.

Här kan du se var laddställen finns: www.uppladdning.nu

När du hämtar upp bilen är det viktigt att du kontrollerar bilen efter skador. Skulle du hitta en skada kan du enkelt se om den är anmäld via vår app, skulle skadan inte vara registrerad ber vi dig ta en bild med din telefon och mejla till info@moveabout.se. Har du inte möjlighet att mejla ber vid dig kontakta vår kundservice på 031-799 28 så noterar vi skadan åt dig.

Först måste man aktivera sin bokning för att kunna öppna bilen. Under ratten på vänster sida finns, beroende på bilmodell, en knapp eller en spak för att öppna laddluckan.

Du behöver ingen nyckel, bilen låser du upp genom att ange din personliga kod du valde vid medlemsregistrering.

Nej, du kan pausa eller säga upp ditt medlemskap när du vill. Mejla till info@moveabout.se

Ja, men om du delar din elbilsresa med en vän eller partner får ni dela på körningen.

Kontakta Move Abouts/OKQ8 kundtjänst vid frågor som rör driften på bilen. Vid olyckor som medför trafikfara eller allvarlig personskada ring alltid 112 i första hand.

Nej tyvärr. På grund av bland annat allergier är det inte tillåtet att ha med något djur i våra bilar.

"Mer än 80% av våra boendens klimatpåverkan är kopplade till transporter – till och från våra bostäder"

Varför har vi en bilpool?

Mer än 80% av våra boendens klimatpåverkan är kopplade till transporter – till och från våra bostäder.

Hur kan vi bidra till en förbättring? Kan det befintliga beståndet av parkeringsplatser nyttjas mer effektivt, och därmed frigöra ytor för stadsutveckling?

Strömstadsbyggen har sedan 2020 arbetat med en lösning för att du som inte har bil eller kanske känner att din befintliga bil bara stå och kostar pengar, ska kunna hitta en hållbar lösning för din plånbok, för miljön och för platsens bästa.

Strömstadsbyggen var under 2019 med i ett nationellt forskningsprojekt kring att se hur vi kan få hållbara transporter i städer. Vår bilpool var del i projektet och något som vi tror är en del i lösningen för ett fossilfritt Strömstad.